Дневник на градилишту новог тржног центра

На градилишту новог тржног центра „Променада” ових дана постављају се темељи, а осим тога упоредо започињу радови на подземној и надземној бетонској конструкцији.
neppi30_RHA.jpg (
Фото: Dnevnik.rs

У наредних месец дана очекује се да приземље добије своје прве обрисе. Екипа „Дневника” посетила је градилиште на углу Булевара ослобођења и Булевара цара Лазара, где ових дана око 400 радника вредно ради да би припремио терен за надолазеће послове.

Како смо сазнали, радови добро напредују и све тече у складу с динамичким планом па се очекује да нови тржни центар буде готов у четвртом кварталу 2018. године. 

"Свакако смо у зацртаним роковима и зграда ће ускоро добити коначни облик са 150.000 квадратних метара површине објекта, у оквиру којих је 50.000 за малопродајне, забавне, угоститељске и услужне садржаје", рекао је за „Дневник” дивелопмент менаџер фирме „Nepi-rockcastle” , водећег инвеститора у области комерцијалних некретнина у централној и источној Европи, Немања Савчић.

Он додаје да раде пуним капацитететом да би наредне фазе градње, које се не могу одлагати, могле бити изведене.

"Ради се готово нон-стоп, а у најударнијим тренуцима очекујемо и до 2.000 радника на градилишту", каже Савчић.

Тржни центар ће имати четири нивоа, улаз с три стране, као и велики паркинг с око 1.500 места. У приземљу ће бити смештени најеминентнији модни брендови, као и у подземном делу, где ће, осим продавница одеће, бити и хипермаркет. „Променада” ће имати два спрата, а један од њих биће резервисан за забавне садржаје.

Сви посетиоци имаће прилику да уживају у мултиплекс биоскопу, фитнес центру и великом броју ресторана и кафића. 

"С поносом можемо рећи да је интересовање закупаца велико и да ћемо имати велики број познатих међународних и домаћих брендова, укључујући и оне који до сада нису били присутни на тржишту Новог Сада па чак ни у Србији", казао је Савчић, додавши да им је веома драго што је јавност знатижељна, те да управо то виде као знак будућег успешног пројекта и сарадње с грађанима и Градом.

Подсетимо, Нови Сад ће добити један од највећих и најмодернијих тржних центара, који компанија „Nepi- rockcastle” гради на парцели код Спенса. У прву фазу радова уложено је око 110 милиона евра, од чега је 40 милиона компанија платила Граду за земљиште и комунално опремање.

Вредност инвестиције биће још већа, јер ће и око 150 закупаца унутар тржног центра улагати у свој простор. Више од 1.500 Новосађана добиће посао у „Променади”, а очекује се да ће тај тржни центар привући и друге компаније у наш град.

Како је градоначелник Милош Вучевић у јуну најавио, околина тржног центра ће бити уређена што ће том делу града дати нови изглед.

Наш дневни лист постао је део историје тржног центра јер је, заједно с порукама представника компаније и градоначелника, убачен у временску капсулу која је у јуну положена у темеље.

В. Бијелић

Фото: Р. Хаџић

Sava
27.10.2017 • 11:44
To što rade ceo dan a i noću i što stanovnici okolnih zgrada ne mogu da spavaju od buke i što je velika prašina go nikoga ne zanima i o tome niko ne piše.
Anonimus
27.10.2017 • 18:53
Malo je trznih entara, a mnogo kupaca. Kad se zavrsi taj trzni centar, trebalo bi preci odmah na izgradnju novog, da bi se mogle zadovoljiti potrebe mnogobrojnih potrosaca.
Zivorad
27.10.2017 • 18:58
Bice to lepe razglednice iz Novog Sada kad bude gotov i ovaj velelepni trzni centar koji se gradi za lepsi umetnicki dojam nego kupovinu, odlazak u bioskop i ostalo. Jednostavno promasena investicija.
Zoja
28.10.2017 • 05:46
Sve to na 50 metara od Spensa, u kom zvrje prazni lokali, sale... Bravo, prava stvar za naš mali grad!
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести