ВАСКРШЊИ ПОСТ ДОНОСИ ПРОМЕНЕ СТУДЕНТСКОЈ МЕНЗИ Ево шта ће се наћи на јеловнику

Јеловник студентске мензе у Новом Саду, поводом великог васкршњег поста, обогаћен је новим јелима. Стандардни мени, на ком се сваког дана налази више од 20 јела, допуњен је посним намирниацма за сва три оброка.
а
Фото: Dnevnik.rs

За доручак се од 18. марта до краја поста служи и више врста посних паштета, посна проја са спанаћем или ајваром, више врста посних пита и пица. За студенте који не посте у редовној понуди остаје више врста сендвича са шунком, печена сланина, јаја на око, гибаница, пица, кајгана, проја са сиром, јетрена паштету, слано и слатко пециво, топло млеко, чај, јогурт и више врста мармелада и џемова. Студенти који посте, за ручак могу да одаберу рибљу чорбу, чорбу од печурака, карфиола, парадајз чорбу или од поврћа, филете ослића, паниране рибље пљескавице, сарму с поврћем. У понуди су и пржени шаран, пржена пастрмка, густ пасуљ, пржене папалине, мусака са шампињонима, више врста варива, рестовани кромпир, ђувеч. Значајно је проширен и асортиман јела за вечеру. За студенте који не посте понуда за ручак садржи више врста супа, густ пасуљ са сувим ребрима, пилећи батак са карабатаком, бечку шница, мусаку, пржена пастрмка, пљескавицу, свињски гулаш, свињско печење, поховано пилеће бело месо, сарме.

Фото: Dnevnik.rs

Поред прженог ослића, пастрмке и печеног шарана који се стандардно налазе у понуди, током поста за вечеру су на менију и посна пица, барени кукуруз, пита с пиричем, шпагети с печуркама, рибља пљескавица, више врста посних пита, гулаш од шампињона, ризи-бизи, рибље конзерве и више врста посних паштета. Уз ручак и вечеру се служи више врста салата.

Од 14. марта на оба спрата студентског ресторана студенти на располагању имају и бесплатну минералну, негазирану изворску воду из апарата. Апарати су постављени на оба спрата рестрана студентске мензе, а уз њих су постављени столови са великом количином стерилних пластичних чаша.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести