Веће казне инвеститорима за неизграђена паркинг-места

Инвеститори који не обезбеде законом прописан број паркинг-места, по градској одлуци, до сада су плаћали 200.000 динара за свако недостајуће место, међутим, та надокнада у будућности би требало да буде већа.
strazilovska parking
Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

Наиме, у току је измена поменуте одлуке, тако да ће инвеститори за свако неизграђено паркинг-место плаћати десет пута веће пенале Граду, односно два милиона динара, уместо досадашњих 200.000.

Паркирање у Новом Саду већ извесно време је проблем који би се могао окарактерисати као „немогућа мисија”, поготово у центру, али и у насељима попут Грбавице, Нове Детелинаре и сличних, где су на месту породичних кућа зидане зграде.

Законом о планирању и изградњи регулисано је да се паркирање решава на парцели корисника, што значи да је инвеститор дужан да на сваки изграђен стан обезбеди минимално једно паркинг-место или гаражу, односно један паркинг на сваких 70 квадрата изграђеног пословног простора.

Законом о планирању и изградњи регулисано је да се паркирање решава на парцели корисника, што значи да је инвеститор дужан да на сваки изграђен стан обезбеди минимално једно паркинг место или гаражу

Изградња јавних гаража, што у центру, што у другим деловима града, требало би бар делимично да реши проблем паркирања. Можда ће зато и најављена измена Одлуке, односно повећање надкнаде за недостајућа паркинг-места с 200.000 динара на два милиона, подстаћи инвеститоре на то да обезбеде довољно паркинг-простора за станаре. 

Ј. В.

Student
21.02.2019 • 20:29
Zabrana dobijanja upotrebne dozvole za objekat i da vidite kako ce svako da obezbedi propisan broj parking mesta.
EUR/RSD 117.3314
Најновије вести