Ветерничани се највише жале на лоше коловозе

Комисија Скупштине града за представке и предлоге наставља праксу обилазака околних места који припадају градској општини, па је тако јуче седница одржана у Ветернику.
1
Фото: Dnevnik.rs

Становници тог места на састанку у месној заједници изнели су проблеме који их тиште, а председник Комисије Марко Јовановић са сарадницима сваког је понаособ саслушао и најавио да ће, после прослеђивања примедби надлежним градским управама, јучерашње подносиоце представки благовремено обавестити о исходу.

Део Ветерничана највише се жалио на лоше, оштећене коловозе и недостатак осветљења у појединим улицама.

Дара Бијевљанин каже да су кућу у Улици Милице Ракић почели да граде 2003, где су се 2007. године и настанили, али је по питању инфраструктуре мало тога до сада урађено.

– Тачно је да је улица једне године пресвучена струганим асфалтом, али су кише и саобраћај учинили да је на путу превише рупа и оштећења – казала је Дара Бијевљанин. – Још више нам смета недостатак уличне расвете. Деце је код нас све више, одлазе у школу и враћају се по мраку, што је недопустиво.

Јован Барна станује у Улици Вука Караyића 31, а испред његове куће коловоз је оштећен до те мере да је недавно један ауто остао без точка.

– Рупа дубине петнаестак центиметара, а пречника 80, представља озбиљну препреку за несметан саобраћај – тврди Барна. – Још опасније ће бити када крену кише јер се рупа испуни водом и возачи, који туда не пролазе свакодневно, не знају за опасну замку.

Гордана Јеличић из Книнске улице 96, упозорила је на проблем који је у њеном крају присутан више од десет година.

– Увелико је јесен, а када почну јаке кише, околина наших кућа претвориће се у баруштину и загорчати нам живот – уверава наша саговорница. – Тако је годинама, а решења нема на видику па нам, изгледа, преостаје само то да се превозимо чамцима, пошто канал за одвод не постоји.

Марко Јовановић је најавио да ће идентичан скуп следеће среде бити приређен у просторијама месне заједнице у Сремској Каменици, када ће тамошњи становници имати прилику да изнесу проблеме који их тиште.

С. Савић

Фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.9519
Најновије вести