Више од 15.000 посетилаца уживало на новосадском Октоберфесту

Трећи Новосадски Октоберфест одржан је у петак и суботу у пуној хали Мастер центра Новосадског сајма.
 Posetici uživali u sjajnom muzičkom programu i ukusima preko 200 različitih piva Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Посетици уживали у сјајном музичком програму и укусима преко 200 различитих пива Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Током два дана ову манифестацију посетило је више од 15.000 посетилаца који су уживали у сјајном музичком програму и укусима преко 200 различитих пива, кобасицама, перецама. Овогодишњи Октоберфест потврдио је речи градоначелника Милоша Вучевића да је Нови Сад довољно велики да прихвати нове идеје и богат људима који имају визију и не плаше се промена.

Отварању манифестације присуствовали су и председница Скупштине Србије Маја Гојковић, покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, отправник послова Амбасаде Немачке Доротеа Гизелман, директор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап, директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, председник Цолор Преш Гроуп Роберт Чобан и почасни грађанин Новог Сада фудбалер Синиша Михајловић.

Друге вечери Новосађани и велики број туриста играли су и певали уз „Психомодо поп”, који је наступио у Новом Саду после више од деценије

Програм фестивала почео је уз звуке баварске музике у извођењу бенда “Кредарице”. Прве вечери, својим енергичним наступима, атмосферу до усијања довели су “Хладно пиво”, Дејан Петровић Биг бенд и “Лав Хантерс”.

Фото: Више од 15.000 посетилаца уживало на новосадском Октоберфесту Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

Друге вечери, Новосађани и велики број туриста, играли су и певали уз “Психомодо поп” који је наступио у Новом Саду после више од једне деценије, Звонка Богдана, бенд “Збогом Брус Ли”, а трећи “Новосадски Октоберфест” затворили су, сада већ увелико домаћини и пријатељи фестивала, бенд “Ortodox Celts”.

Током дневног програма, другог дана фестивала, одржан је “Battle of the bands” – такмичење младих бендова, а победник је награђен наступом у званичном програму исте вечери фестивала. Као и сваке године, одржана су такмичења у ношењу и држању кригли у мушкој и женској категорији, као и избор за најлепшу фотографију фестивала.

Фото: „Психомодо поп” наступио у Новом Саду после више од деценије Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

“Новосадски Октоберфест”, у организацији компаније “Color Media Communications”, одржава се под покровитељством Града Новог Сада и Немачко-српске привредне коморе. Фестивал су подржали Хеинекен, Царлсберг, Апатинска пивара, Премијер пивара и “Војводина шуме”.

Н. Х.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести