Више од 50.000 људи на градским улицама

Уз звуке многима омиљеног екс-Ју бенда „Плави оркестар”, узбудљиве светлосне ефекте и пиротехнички спектакл „краљевског” ватромета, велики број Новосађана на Тргу слободе дочекао је Нову 2018. годину.
Doček 2018. na Trgu slobode u NS Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Организатори су проценили да се на градском дочеку, који је организован на неколико централних локација, нашло око 50.000 људи, а осим Новосађана, да први јануар дочекају баш у Новом Саду одлучио се и велики број туриста из земље, региона и Европе, уз програм извођача међу којима су били Дарко Рундек, С.А.Р.С, Џон Аквавива, Крешо Бенгалка и други.

Као што је најављивано, Трг слободе у новогодишњој ноћи добио је нови, празнични изглед у режији уметничког тима који чине представници институција културе, Универзитета, невладиног сектора и креативних индустрија Новог Сада, а 3Д мапинг и специјални ефекти дали су нове боје центру града и изавали одушевљење и овације публике.

У част титуле Новог Сада као Европске престонице културе 2021. године, програм дочека симболично је отпочео у 20.21 час журком загревања, најавивши светски познатог Дарка Рунека и његов бенд, који су извели праву приредбу поводом двадесете годишњице албума „ApoCalypso”, док су се на одушевљење свих присутних тргом орили и највећи хитови из времена чувеног „Хаустора”.

Пола сата пред највеће, поноћно славље, пред десетинама хиљада присутних испред Градске куће свирку је започео „Плави оркестар” те су се, осим млађих генерација, у првим редовима могли видети и средовечни парови који у дуету и загрљају певуше неке од највећих хитова на територији бивше Југославије.

У Нову годину Нови Сад је ушао уз одбројавање на највећим екранима до сада и конфете и ватромет у режији принца Ђорђа Карађорђевића и шкотског пиротехничког експерта Мајка Нокса, док је у првим часовима 2018. године, С.А.Р.С. посетиоцима приредио праву журку уз енергичан наступ, романтичан плес за заљубљене уз популарну „Лутку”, и премијерно изведен сингл „Живим на Балкану”.

Doček 2018. u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Doček 2018. u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Doček 2018. u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Doček 2018. u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Doček 2018. u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Doček 2018. u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Doček 2018. u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Doček 2018. u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs
Doček 2018. u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs

Зато време, за љубитеље нешто урбанијих музичких стилова, у „Студију М” је „пржила” електронска и реп музика, на раве беатс и цаке беатс бинама.

Више него пријатна температура новогодишње вечери измамила је велики број Новосађана свих генерација на улице те су многи одлучили да Нову 2018. годину дочекају под отвореним небом. Бројни су ту жељу остварили на Петроварадинској тврђави, где су, у атмосфери много спокојнијој него у самом центру, у друштву малишана и кућних љубимаца, имали прилику да прате несвакидашњи караван ватромета који је у поноћ засијао дуж читаве панораме града. Било је и оних који су остали верни неким старим традицијама те су Нову годину дочекали у некој од градских кафана или ресторана, а ништа мање пуно било је и у клубовима.

„Уз војвођански амбијент и војвођанску музику не можемо лоше да се проведемо“, успела је да нам у јеку журке каже млада суграђанка Милица, која је своје госте из Словеније одлучила да одведе у једну од старих кафана. “Изабрали смо градски кафић, феноменалан провод и вече не може боље да нам прође!“ 

Д. Ристић

Фото: С. Шушњевић, Ј. Ивановић

Фото: Dnevnik.rs

И најмлађи се веселили

Нову годину посвећену најмлађима малишани су прославили у Дунавском парку. Током дана на сцени су се смењивали плесни студио „Данце револутион”, креативни студио „Чаролија“, новосадски дечји хор „Звончићи”, интерактивни концерт „Авантуре Летеће Гитаре” Бранимира Росића и Деда Мраза с драмским клубом „Театрило”, које су клинци пропратили аплаузом и одушевљеним учешћем у свим интерактивним програмима.

EUR/RSD 118.3363
Најновије вести