ВРЕЛИ АВГУСТ Улице празне, купалишта и тржни центри пуни

Нисмо ни поштено направили предах од прошлог, а већ је још један толотни талас захватио наше крајеве.
д
Фото: Дневник/Ф.Бакић

Метеоролози најављују освежење почетеком седмице, али већина сумњичавих Новосађана ту вест узима с резервом, јер се током претходног “освежења” нису претерано расхладили, а ни дочекали преко потребну кишу. Најпакленији дан је био јучерашњи када је жива у термометру достигла 38 степени Целзујаса у хладу, а врућ ветар само је одмагао у расхлађивању.

Новосађани, изгледа сад већ навикнути на летње жеге, искористили су ране јутарње часове да обаве суботњи пазар на пијацама и у радњама, опремљени флашицама воде и шеширима, држећи се сеновите стране улице колико год је било могуће. Око поднева сунце је већ увелико немилосрдно пржило, па су многи грађани, који су се нашли на врелини центра града, спас и предах пронашли уз хладно пиће у кафићима око Српског народног позоришта, Градске куће и пасажима у Змај Јовиној Улици, дајући предност локалима који у баштама имају вентилаторе који распршују воду.

Фото: Дневник/Ф.Бакић
Осим продавцима на улици или у трафикама, и возачима аутобуса у којима нема клима уређаја, вероватно најтеже је било грађевинцима који су, упркос тешким временским условима, морали да раде, додуше правећи много чешће паузе
Фото: Дневник/Ф.Бакић

Истовремено, омиљено шеталиште Новосађана и туриста - кеј био је потпуно пуст, а на улицама није било “ни живе душе”, само они који су морали - углавном запосени. Осим продавцима на улици или у трафикама, и возачима аутобуса у којима нема клима уређаја, вероватно најтеже је било грађевинцима који су, упркос тешким временским условима, морали да раде, додуше правећи много чешће паузе, и избегавајући рад у најтоплијем делу дана.

Док су улице биле пусте, тржни центри су били крцати. Бројни грађани су изгледа дан искористили да се прошетају тржним центрима, почасте себе ситницама, али и да се добро расхладе под клима уређајима продавница, а потом да презалогаје и попију кафу.

Фото: Дневник/Ф.Бакић
Фото: Дневник/Ф.Бакић
Фото: Дневник/Ф.Бакић

Иста ситуација је била и на омиљеним градским купалиштима. Љубитељи река изабрали су Штранд, Бећарац или Официрцац, који је због ниског водостаја открио своје чари, док су они који нису одушевљени идејом брћкања и расхлађивања у Дунаву изабрали отворени базенима на Спенсу и Сајмишту, а све је популарнији ноћни термин купања. Подсетимо, на базену Спенсу дневне улазнице коштају 350 динара, полудневне (након 15 сати) 250 динара, колико треба издвојити и за ноћно купање и дечју карту. Целодневни улаз на базене Сајмишта кошта 300, а полудневни (после 15 сати), као и карта за децу 200 динара.

С. Ковач

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести