Вучевић: Бринућемо и даље о Спенсу

НОВИ САД: Одборници Скупштине града данас су опочели расправу о буџетској потрошњи у првој половини ове године, а на дневном реду је и извештај о пословању два велика губиташа – Јавног градског саобраћајног предузећа и СПЕНС-а за које се тражи решење. 
spens, bazen Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У извештају о пословању СПЕНС-а за прошлу годину, наведено је да је губитак у прошлој години премашио 300 милиона динара, а иако је Град дао 400 милиона динара из буџета, укупни губитак сада износи 719 милиона динара. 

Градоначелник Милош Вучевић је истакао да ово није 1978. година, када СПЕНС није имао конкуренцију, да данас живимо у капиталистичком добу, али ће Град наставити, колико год је то могуће, да брине о овом спортско - рекреативном центру.

Вучевић је додао и да су за њега ,,тврђава, Градска кућа, Владичански двор” и слични објекти, симболи града, а да је СПЕНС, ипак, по својој намени и изгледу, "нешто што може да се мења". 

Пред одборницима је и неколико урбанистичких планова. Узмеђу осталог, планира се градња стамбених блокова за припаднике снага безбедности и атлетског стадиона и дворане. 

,,Неколико урбанистичких планова је данас на дневном реду, као што је градња станова у насељу Југовићево, где су инфраструктурни радови у току“, рекао је Вучевић и додао да можемо очекивати да ће изградња тих објеката започети 2019. године.

Скупштина треба да усвоји и извештаје о раду здравствених установа за прошлу годину.

EUR/RSD 117.6117
Најновије вести