Вучевић: Да угрожени стекну свој кров над главом

Брига о нашим угроженим суграђанима је нешто што нам је увек у фокусу, посебно оно најважније- њихово стамбено збрињавање и помоћ да стекну свој "кров над главом", написао је градоначелник Милош Вучевић на свом инстаграм налогу.
milos vucevic, Dnevnik/F. Bakić
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Посебно се бринемо о најугроженијим категоријама - особама са инвалидитетом, самохраним родитељима деце са трансплантираним органом и избеглим лицима. Град ово постиже на више начина - јавним позивом за куповину или доделу станова у јавној својини или кроз стицање права својине,, поручио је градоначелник Вучевић.
У 2020. години спроведени су поступци за куповину и доделу станова у јавној својини града, на локацији Кисачка 55 и то кроз 17 уговора о куповини и 4 уговора о додели станова.
У 2021. години кроз 2 јавна позива за овај вид стамбене подршке одређено је 25 станова на локацији Момчила Тапавице бб, у току је бодовање и израда ранг-листе. У другом јавном позиву одређено је још 8 станова на више градских локација и у овом поступку рад стамбене комисије је у току. Донета је одлука да се још 25 станова на адреси Момчила Тапавице определи за овај вид подршке.
На наредној седници донећемо и одлуку о отуђењу 276 станова у Ветернику и 9 станова у Ченеју у својини Града лицима који су их добили као избегла лица и тиме дефинитивно решимо њихово вишегодишње стамбено питање.
Поред станова, претходне 2 године смо кроз јавне позиве помагали и у озакоњењу објеката, а за ту сврху је за ову годину одређено 1.000.000 динара и то за израду неопходне геодетске и техничке документације.
- Хуманост једног друштва се огледа у томе какво је према онима којима је помоћ најпотребнија, надам се да Нови Сад показује какве квалитетне људе има, да дух помагања и саосећања влада његовим улицама и обећавамо да нико неће бити заборављен! Заједно можемо све!- поручио је градоначекник Вучевић.

Publisher ID
testurednik
Created
Sat, 03/05/2022 - 13:30
Media name
instagram

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести