Вучевић: Дневно више излечених него нових заражених

НОВИ САД: У граду има 1.445 активних случајева заражених пацијената вирусим корона, а и даље се бележи тренд да је дневно више излечених, него новопримљених пацијената, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
 Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић Фото: Танјуг/Ј. Пап

"Имамо пад броја заражених суграђана, до пре неки дан смо имали 1.821 случај, данас смо на 1.445 и на јучерашњи дан смо имали 20 нових заражених, што је најмањи број заражених у последњих готово месец дана", рекао је Вучевић.

То није разлог, каже, да се опустимо и прогласимо да смо изашли из другог пика ковида 19 у Новом Саду, те да ће свакако бити настављене мере које је дефинисао Штаб за ванредне ситуације.

"Мере су учинковите и имамо талас смирења ситуације и делимичну релаксацију здравственог система, који је био под притиском, али не можемо да кажемо да опасност не постоји чим имате 20 новозаражених, значи да је вирус ту", каже Вучевић.

Његов предлог Штабу за ванредне ситуације ће бити да мере, пре свега оне које се односе на затворене базене, буду продужене до краја летње сезоне купања, осим за спортске клубове.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести