Вучевић: Додатни пакет мера за привреднике у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да је тај град обезбедио додатних милион и 100.000 евра помоћи за привреднике у Новом Саду.
vucevic maketa spens1 0RH_7378
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

"Нови Сад је као и пролетос осим државног пакета понудио и додатне олакшице. Град је и поред смањења прихода нашао могућности да помогнеи привредницима. Овом помоћи биће захваћено више од 5.000 привредних субјеката, предузетничких радњи, микро малих предузећа, али и великих предузећа који су закупци пословног простора пре свега на Спенсу и на пијацама", рекао је Вучевић за РТС.

На питање да ли ће то бити довољно да не буде затварања фирми и отпуштања радника, Вучевић каже да увек може више али да је државни и градски пакет помоћ да се прегура овај тежак период.

"Држава је издвојила помоћ за Нови Сад од 14 милиона евра, град око три . Све укупно 17 милиона евра,м што није мало. То је одраз снаге и државе и града", рекао је градоначелник.

Вучевић је казао да охрабрује што је према статистичким подацима повећан број запослених у приватном сектору за више од 5.000, у односу на прошлу годину у исто време.

Нови Сад данас има 157.500 запослених, додао је он.

Вучевић је рекао да упркос стабилнијој епидемиолошкој ситуацији мере против корона вируса и даље остају на снази.

"Епидемиолошка ситуација се максимално треба ставити под контролу како би се систем припремио за изаове и припремили задравствени систем који нас очекују за јесен", рекао је он.

Додао је да је почетак школске године велики изазов и да ће Нови Сад дезинфиковати обданишта али и школе у граду.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести