Вучевић о новим инвестицијама у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да ће сутра на конференцији за новинаре обавестити јавност о доласку две нове велике инвестиције у Нови Сад.
 Miloš Vučević Foto Tanjug/J.Pap
Фото: Милош Вучевић Фото Танјуг/Ј.Пап

Реч је о фабрици чоколаде "Бери Калебо" и машинске фабрике "Бош".

„Ово је највећи произвођач чоколаде и производа какаа у свету, фирма која је имала 2017-2018. промет од шест милијарди евра у целом свету и која има 11.400 запослених. Прва њихова инвестиција у југоисточној Европи биће у Новом Саду“, нагласио је Вучевић.

Додао је да ћемо у Новом Саду имати производњу најфинијих и најквалитетнијих производа од чоколаде.

„Не говорим о полупроизводима и примарним производима, говорим о финалним производима који су најскупљи и на то сам изузетно поносан“, рекао је Вучевић.

Фабрика чоколаде ће бити смештена на путу М7 према Зрењанину, односно Каћу.  

Како је рекао, долази и Бош који ће отворити фабрику у радној зони Север VI.

“Бош ће у Новом Саду отварити 440 радних места, имаће истраживачко развојни центар са 50 инжињера. То су ствари које капитално мењају на боље град и економију града“, рекао је градоначелник.

Вучевић ће сутра изнети и детаље о понуди за закуп Галенске лабораторије.

„Јуче је добијена понуда за закуп и мислим да ћу сутра моћи да вам потврдим да смо добили понуду која ће од стране комисије бити прихваћена. Предвиђено је да буде преузето свих шесторо запослених са обавезом да њихова зарада не може бити нижа од данашње“, рекао је Вучевић.

Р. Д.

EUR/RSD 117.6067
Најновије вести