Вучевић: У Новом Саду 75 људи инфицирано коронавирусом

БЕОГРАД:  У Новом Саду тренутно има 75 активних случајева коронавируса, изјавио је данас градоначелник Милош Вучевић и додао да су то лакши случајеви те да нема притиска на здравствене установе.
vucevic
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

"Добра ствар у неповољној причи је чињеница да су сви инфицирани лакшим обликом и за сада нема пристиска на здравствене установе, Клинички центар", рекао је Вучевић и нагласио да сада много тога зависи од нас.Бојим се да смо попустили и да це се то видети наредних дана, да се све више прослава организује, рекао је Вучевић.

Према његовим речима, у Новом Саду у августу било је 1.800 активних случајева."Последњих 10 дана број позитивних у нашем граду креће се од ниједног до седам или осам. Два дана су била без позитивних пацијената, један са осам, осталих дана двоје, троје, двоје и то је био тренд", рекао је Вучевић.

Градоначелник је рекао да му је јасно да је народ жељан нормалног живота, али и да је сигуран да смо сви свесни да корна не хаје за наше потребе.

"Наредних недеља све зависи од наше дисциплине, битно је да сачувамо школе и обданишта, да пробамо да полугоште завршимо са наставом и комбинованом наставом што би био велики успех за град и државу", рекао је Вучевић који је стање у обдаништима и школама оценио као добро.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести