Вучевић: Увођење ванредне ситуације најгласнији аларм

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да то што уведена ванредна ситуација, најгласнији аларм који је могао да пошаље новосадској јавности због тешке епидемиолошке ситуције са корона вируса.
vucevic
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr
Вучевић је рекао да се у ковид амбуланти у Новом насељу дневно обави и до 1.000 прегледа, као и да она има 24-часовно радно време.
 
“Добили смо још један рендген, купили смо најсавременије технологије за анализу крви, свели смо чекање са 45 минута на 4-5 минута. У току дана имамо ради 11 екипа лекара у ковид амбуланти, ноћу имамо 4-5 екипа које дежурају“, рекао је Вучевић.
 
Градоначелник је у емисији „Град и ми" РТВ 1 упозорио грађане да се проблем не може решити тако што што ћемо бежати од њега.
 
“Морамо се суочити и сви морамо разумети да смо део решења ове ситуације или проблематике, у смислу да поштујемо мере и да схватимо да је то у нашем интересу, наших породица и укућана. То што је уведена ванредна ситуација је најгласнији аларм који сам могао да пошаљем новосадској јавности", нагласио је градоначелник Новог Сада.
 
Када је реч о процени епидемиолога Предрага Кона, који је казао да се 60 одсто становништва у Србији и даље не придржава епидемиолошких мера, Вучевић је рекао да не мисли да тај проценат важи и за Нови Сад.
 
"Не мислим да се у Новом Саду 60 одсто људи не придржава епидемиолошких мера. Велики број их примењује, али постоје људи који не презају ни од чега, постоји мали број људи који су инфицирани, а немају никакве симптоме, Богу хвала, они се крећу и они нису здравствено угрожени, али су опасност за друге људе", рекао је Вучевић.
 
Он је додао да је и велики број породица инфициран, па тако могу бити угрожени сви укућани различитог животног доба, као и да мисли да у Новом Саду не постоји особа која не познаје некога ко није заражен.
 
Када је реч о фестивалу Егзит, Вучевић је казао да је он одмах рекао да је незамисливо да Егзит оде из Новог Сада и да није ту имао никакву дилему.
 
"Егзит није столица или сто па да га можете преместити у један или други студио. Егзит је један велики, велики бренд и нераскидиво је везан за град, тврђаву и Дунав са читавим амбијентом", истакао је градоначелник.
 
Он је рекао да је фокусиран на 2021. годину и да верује да ћемо имати далеко бољу епидемиолошку ситуацију и да ћемо следеће године у јулу моћи да видимо Егзит на тврђави.
 
“Ми радимо и боримо се да до тога дође“, додао је он.
EUR/RSD 117.5753
Најновије вести