Вучевић: Значајна улагања у комуналну и саобраћајну инфраструктуру

НОВИ САД : На простору око некадашњег расадника ЈКП „Градско зеленило“ у оквиру прве фазе радова, Град Нови Сад уложио је 192,5 милиона динара у изградњу саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром.
v
Фото: novisad.rs

Тај локалитет обишао је градоначелник Милош Вучевић и том приликом нагласио је да је равномеран развој Новог Сада један од принципа којим се руководи градска администрација.

Много другачије данас изгледа овај део Новог Сада где се спајају Ново насеље и Ветерник са Футошким путем. Овај локалитет је добио нову вредност и то олакшава живот грађанима. Урађена је комплетна инфраструктура и мислим да су Управа за грађевинско земљиште и инвестиције и извођач радова ''Пут инвест'' урадили добар посао, у уговореним роковима. Не стајемо са активностима. Чека нас наставак радова на потезу булевара, зацевљење канала Т800 који је дугачак преко 2км, изградња нове црпне станице и развој правца према Сомборској рампи. Овде смо предвидели ново зеленило, јер водимо рачуна о заштити животне средине, а драго ми је да је ту и један продајни објекат страног инвеститора. Не намеравмо да ово буде крак Булевара Јована Дучића. Постоји иницијатива да овај потез добије назив по херојима са Кошара. Видећемо како ће Скупштина Града о томе одлучити, а размишљамо да са урбанистима предвидимо и постављање адекватног спомен обележја посвећеног тим јунацима са Косова и Метохије. Ово је добар увод, вредан близу 200 милиона динара, да направимо још један булевар у Новом Саду, истакао је градоначелник Вучевић.

Фото: novisad.rs

Он је, такође, рекао да ће до септембра бити расписан тенедер за куповину 10 електричних аутобуса, а тај пројекат Град реализује са Европском банком за обнову и развој.

Поносан сам што ће Нови Сад први у Србији имати електричне аутобусе и тиме најавити нову еру у јавном превозу, нагласио је градоначелник Вучевић.

Радови око некадашњег расадника су обухватили изградњу саобраћајнице са источне стране локалитета у дужини од 400м, а поред коловоза, изграђена су 203 нова паркинг места, од којих је седам намењено особама са инвалидитетом. Такође изграђене су обостране пешачке стазе у дужини од 800м, као и 400м дугачка бициклистичка стаза са десне стране саобраћајнице (посматрано у правцу Футошког пута). Радови су обухватили и изградњу водовода у дужини од 450м, фекалне (360м) и атмосферске канализације (451м). Новоизграђене саобраћајне површине покривене су са 11 стубова јавног осветљења. Изграђена су и два прикључка на Футошки пут - у оквиру тих радова проширена је коловозна трака дуж државног пута у дужини од 366м са два прикључка – један ка источној саобраћајници са које је омогућен приступ новоизграђеном пословном објекту и други прикључак за будућу саобраћајницу (ка суседној парцели). Такође, изграђена је нова бициклистичка стаза у дужини од 436м, као и пешачке стазе дужине 450м, а постављено је 19 стубова јавног осветљења. Када је реч о уређењу зеленила на овом простору, предвиђено је укупно 5.500м² зелених површина, а тај посао до краја године реализоваће ЈКП „Градско зеленило“.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести