За нову личну карту или пасош чека се и по неколико сати

Шалтери за предају захтева за израду и подизање личних докумената и путних исправа на Булевару ослобођења 143 јуче су почели да раде, а гужве су се створиле и пре почетка радног времена.
1
Фото: Dnevnik.rs

Пензионер Душан Вујков у ред је стао одмах ујутру, али је у међувремену морао да оде у Ауто-мото савез Србије због уплатница, те је по повратку испред СУП-а затекао 50 људи, а до поднева се није помакао напред због оних који не поштују ред, како је казао. Суграђани су се поделили у две колоне, једну за подизање готових исправа, и другу за предају захтева. Мада је гужва била очекивана због ванредног стања које је сада иза нас, грађани су углавном били незадовољни понашањем појединаца, који су прилазили са страна и тако остављали оне који су на крају реда да чекају и дуже него што би требало.

– Дошла сам пре двадесетак минута с мајком и за то време су само четири особе ушле – рекла је Андреа Тодоровић.  – Тако немамо идеју које смо по реду, ни када би могле ући унутра.

Ред за подизање докумената се кретао брже, али је све више људи стајало у њега, што је обесхрабрило Никицу Шалатовића, који је на Булевар стигао пре осам сати. Он је за „Дневник” казао да их нико није обавестио о томе колико шалтера ради, колико људи пуштају ођедном, као и да већина не носи маске и рукавице, што је засметало и суграђанки Дани Жужани, која се нада да ће на ред стићи до краја радног времена.


Редови на све стране

Током јучерашњег дана испред банака, провајдера мобилне телефоније, неких пошта и амбуланти, Новосађани су стајали у подугачким редовима. Свакако да је разлог томе поштовање прописаних мера опреза за спречавање ширења вируса ЦОВИД-19, као и спровођење контроле обезбеђења, које се стара о томе колико грађана има у шалтер-салама, пословницама... И даље се препоручује да се приликом уласка у шалтер-сале и пријемне канцеларије користе заштитне маске и рукавице, као и мере физичке дистанце, због чега ће број корисника у просторијама бити ограничен.

Како смо се уверили, грађани, углавном, поштују нове процедуре пословања, стоје мирно и чекају да обаве оно што су планирали. Још увек има старијих Новосађана који долазе до банака и тек онда сазнају да за њих постоје други термини, углавном од 17 до 19 сати.


Фото: Dnevnik.rs

МУП је саветовао грађанима да захтеве за регистрацију и промену власништва возила полицијским управама шаљу препорученом поштом, а више информација о томе могуће је пронаћи на сајту Министарства унутрашњих послова.

МУП је саветовао грађанима да захтеве за регистрацију и промену власништва возила полицијским управама шаљу препорученом поштом

Преко портала „еУправа” могуће је заказати термин за подношење захтева за израду пасоша и личних карти, док ће документа којима је рок важења истекао током ванредног стања, важити до издавања нових, уколико захтев за издавање буде поднет у року од тридесет дана од престанка ванредног стања.

Д. Андулајевић

Фото: Р. Хаyић

Zaluda
13.05.2020 • 06:41
Juče sam šest sati pokušavala da u Starom gradu zalažem terminus l.k.i nisam uspela.To je gubljenje vremena.
Majka
14.05.2020 • 03:29
Moj sin je čekao da podnese zahtev za izdavanje vozačke dozvole. Prvi dan je proveo 8 sati, uzalud. Drugi dan je posle šest ipo sati čekanja u redu uspeo da preda zahtev. Mislim da je ovo tortura za građane ...
Majka
14.05.2020 • 03:36
Moj sin je prvi dan bezuspešno proveo 8 sati u redu. Drugi dan je proveo šest ipo sati čekajući ispred supa. Ovo je iživljavanje na građanima ...
EUR/RSD 117.5790
Најновије вести