Захуктава се поправка олимпијског базена на СПЕНС-у

Поправка олимпијског базена у Спортском и пословном центру „Војводина“ (Спенс) почела је протекле седмице, коштаће готово 62 милиона динара и планирано је да радови буду завршени до 20. августа.
1

На Спенсу не крију узбуђење јер, како кажу, реч је о најобимнијим радовима откако је базен отворен за пливаче 1990. године. Како кажу, било је крајње време да се уложи у поправку јер су затворени и отворени базени, осим клизалишта, садржаји који грађани деценијама највише користе у том објекту.

Наша екипа је јуче имала прилику да обиђе радове и да се увери да радници напредују муњевитом брзином пошто су већ скинуте подне и зидне облоге базена, као и с плаже око ње, да би се уградило ново подно грејање и санирале водоводна, канализациона и електроинсталације. Након тога, уследиће припрема армиранобетонске шкољке базена, односно чишћење оштећене, запрљане и слабо везане површине бетона, и то обијањем и пескарењем водом под притиском. Пре полагања плочица биће испитане инсталације, на плажу ће бити постављене неклизајуће керамичке подне плочице прве класе, те ригола (решетка) за одвод воде с плаже, као и преливне завршне плочице с испустом по ободу базена и подне и зидне базенске керамичке плочице прве класе.

Рок за завршетак радова је три месеца од увођења извођача у посао, а Градска управа за имовину и имовинскоправне послове доделила је посао групи понуђача фирмама „Маџ кор“ из Петроварадина, „Дехира 021“ из Футога и „Булевар компани“ из Новог Сада. Та предузећа ће за квалитет радова морати да гарантују најмање пет година.

Већ су скинуте подне и зидне облоге базена, као и с плаже око ње, да би се уградило ново подно грејање и санирале водоводна, канализациона и електроинсталације

Подсетимо, и градоначелник Милош Вучевић је у неколико наврата истицао да је вођена дискусија о томе које је најбоље решење за један од симбола града – Спенс у погледу енергетске ефикасности и искоришћености простора. Стога улагање и реконструкција базена, свакако најављује боље дане за овај спорстки центар. 

С. Ковач

Фото: В. Фифа

Aleksandar
28.05.2020 • 22:04
Konacno
EUR/RSD 117.5791
Најновије вести