Заједно с делегацијом ЕУ, Егзит покреће пошумљавање Фрушке горе

С намером да мобилише јавност и иницира масовно пошумљавање у земљи, региону и свету, Егзит фондација покренула је еколошку платформу „Зелена револуција” (Зелена Я:Еволуција).
1

Прва акција биће реализована у сарадњи с Делегацијом Европске уније у Србији 23. новембра на Фрушкој гори, где ће од 9 до 12 часова бити засађено првих 13.000 стабала храста. Циљ акције је да се наредних година само у Србији засади више од милион стабала.

Иначе, пошумљавање је део ЕУ пројекта „Натура 2000”, а акција је најављена на претходном Егзит фестивалу и тада се на Петроварадинској тврђави пријавило више од хиљаду добровољаца. Они ће, по речима организатора, у суботу, 23. новембра, учествовати у стварању нових плућа Србије, а помагаће им волонтери Егзит тима, представници Делегације ЕУ у Србији и земаља чланица, као и Министарства заштите животне средине, уз подршку Националног парка „Фрушка гора” и Покрета горана Војводине. 

Прва акција биће реализована у Србији одржаће се 23. новембра на Фрушкој гори, где ће од 9 до 12 часова бити засађено 13.000 стабала храста

Иако се већина волонтера за садњу дрвећа на Фрушкој гори пријавила још на Егзиту, остало је стотинак места за све оне који желе да учествују. Организатори позивају све заинтересоване да се пријаве путем имејл-адресе еџиттреезоне­еџитфест.орг најкасније до недеље, 17. новембра. Волонтерима ће бити обезбеђен превоз из Београда или Новог Сада, као и освежење, храна и опрема потребна за садњу, али и пригодан сувенир. После радне акције је предвиђено дружење, а најсрећнији ће имати прилику да освоје улазнице за јубиларни 20. Егзит, који ће се одржати од 9. до 12. јула 2020. године на Петроварадинској тврђави.

Будући да је број преосталих места за учешће у акцији ограничен, предност ће имати добровољци који су се пријавили први.

Ј. В.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести