Заменик градоначелника примио децу из Општине Штрпце

Група од 42 деце, са Косова и Метохије, из Општине Штрпце, у периоду од 22. до 25. августа борави у Зрењанину, као гост Црвеног крста Зрењанина и Града Зрењанина.
f
Фото: Град Нови Сад

Она су данас посетила Нови Сад где их је, у Градској кући, примио заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић.

- Овакви сусрети су прилика да укажемо на подршку и приврженост нашем народу са Косова и Метохије. Нови Сад је град великог срца и отворених врата за сву децу и све добронамерне људе који га чине бољим и лепшим местом за живот. Уверен сам да времена никада не могу да буду толико тешка колико ми можемо да будемо сложни око нашег заједничког циља, а то је боља будућност. Будућност у којој ћемо учинити све да сачувамо мир и стабилност и да побеђујемо и у знању и у економији и у спортовима - изјавио је Милан Ђурић и додао да је Нови Сад свим срцем уз народ са Косова и Метохије који подржава и помаже кад год је то потребно.

Он се захвалио Црвеном крсту, свим организацијама и појединцима који својим залагањем доприносе да акција, започета 2015. године и данас успешно траје и изразио уверење да ће тако бити наредних година.

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић истакао је да је захваљујући тој акцији, од 2015. године, преко 300 деце, основношколског узраста, са Косова и Метохије имало прилику да посети Нови Сад.

-Од 2016. године придружио нам се и Град Зрењанин. Овом приликом желим да се захвалим градовима Новом Саду и Зрењанину без чије подршке не бисмо успели да реализујемо долазак деце. Такође, важно је да истакнемо и велики допринос просветних радника и организације Црвеног крста у Општини Штрпце, који без обзира на околности успешно истрајавају у свом хуманитарном раду - рекао је Драган Лазић и објаснио да ће деца данас обићи центар Новог Сада, Петроварадинску тврђаву, посетити Музеј града Новог Сада и имати прилику да се упознају са основним техникама оживљавања.

Е. Д.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести