ЗАМИРИСАЛЕ КОБАСИЦЕ У НОВОМ САДУ Промоција чувене туријске манифестације данас до 16 сати (ФОТО/ВИДЕО)

Промоција предстојеће Кобасицијаде у Турији одржава се тренутно на Тргу Републике у Новом Саду, а грађани имају прилику да пробају чувени специјалитет до 16 часова, иако организатори наглашавају да ће бити поред Рибље пијаце све док има кобасица.
1
Фото: Ф. Бакић

Јубиларна 40. кобасицијада биће отворена у петак, 23. фебруара, од 12 часова, приредбом Деца Турије за Турију, а од 14 часова почиње традиционално такмичење у прављењу кобасица. Из удружења "Кобасицијада Турија" наводе да је већ пријављено доста такмичара, међу којима су и гости из Мађарске, Хрватске и Републике Српске.

- За победу одлучују увек финесе, нијансе - рекао је за "Дневник" организатор Жељко Попић. - Ми већ 40 година правимо кобасице по истој рецептури, важно је да месо и паприка буду квалитетни и добар укус је загарантован. 

Фото: Ф. Бакић

На новосадској промоцији туријске Кобасицијаде килограм суве кобасице кошта 1.200 динара, док роштиљ кобасица може да се узме по цени од 250 динара. Данашња промоција је последња у низу, а пре Новог Сада, Туријци су своју манифестацију промовисали у Београду, Сомбору и Суботици. 

А. Чегар

Фото: Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести