Запуштен киоск ругло на Булевару Михајла Пупина

Годинама напуштен и „помало” запуштен киоск на Булевару Михајла Пупина 7х већ неко време трн је у оку немалом броју Новосађана, а реклама „Трафика, фото-копир” једини је доказ да је објекат некада радио.
kiosk
Фото: Dnevnik.rs

Снег на крову поменутог локала, који се топио, само је делимично ублажио слику руине, али су и даље видљиви трагови времена – избледела фарба, рђа на металној конструкцији, уз понеки потпис у виду графита који су за собом оставили пролазници. Суграђани који живе у близини сведоче о томе да напуштена трафика због положаја, али и изгледа конструкције, често послужи као јавни тоалет луталицама, а нужду на том месту, кô у песми „Рибље чорбе”, обави и по који „фини” власнички псић.  

У Комуналној инспекцији објаснили су нам да је киоск у власништву активног предузећа „Осмоугао” ДОО из Новог Сада, које до 4. октобра 2020. године има одобрење за заузеће локације, као и да је 3. и 25. децембра прошле године обављен надзор.

Након 90 дана од 11. јануара, надлежни инспектор ће обавестити Градску управу за комуналне послове да донесе решење којим се укида одобрење о датој локацији, рекли су нам у Комуналној инспекцији. По доношењу тог решења, надлежни инспектор поступа у складу с Одлуком о уређењу града Новог Сада путем управног поступка, до уклањања истог.     

Текст и фото: Ј. В.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести