Заседао Градски штаб за ванредне ситуације

НОВИ САД: Градски штаб за ванредне ситуације у Новом Саду одржао је данас састанак на којем је констатовано да су надлежне службе Града Новог Сада предузеле потребне превентивне мере да одговоре на изазове које носе велике падавине, да су у приправности и оспособљене су за реаговање у ванредним ситуацијама.
vreme, oblačno Foto: Dnevnik.rs/J. Radosavljevic
Фото: Dnevnik.rs

На састанку којим је председавао члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић, посебно је наглашено да се обрати пажња на спречавање могућих појава "урбаних поплава" у насељеним местима, бујица, појаве одрона и могуће активирање клизишта. 

Такође је констатовано да ове године није било већих проблема изазваних обилним падавинама, да Град Нови Сад има довољно неопходне опреме за одбрану од унутрашњих вода и да су бујични потоци прочишћени улагањем великих средстава из буџета Града у претходном периоду, у превентивне сврхе. 

Апеловано је на грађане да не одлажу отпад у потоцима и одводним каналима, јер на тај начин угрожавају јавни систем одбране од вода.

У саопштењу се наводи да су се чланови Штаба упознали са упозорењем РХМЗ на јаке пљускове, грмљавине, локалну појаву града и олујни ветар за подручје Србије, за период од 23. до 25. јуна 2019. које гласи.

У Војводини се после подне, вечерас и у току ноћи и у осталим крајевима очекује нестабилно са пљусковима и грмљавином, који ће бити интензивнији у северним, западним и централним деловима земље, као и на територији града Београда. 

Очекују се и временске непогоде, од 20 до 40 литара кише у кратком временском периоду, локално и више, град и олујни ветар. 

У саопштењу Града додаје се да је контакт телефон Оперативног центра за ванредне ситуације 1985, на који сви грађани који имају проблем, настао услед неповољних временских услова могу да се јаве.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести