Затворено 34, а отворено 35. Распустилиште

Свечаним програмом је завршено 34. издање манифестације образовања и културе деце „Распустилиште”, а уједно отворено јубиларно  35.
raspustiliste, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Свечаности су присуствовали члан Градског већа за културу Далибор Рожић и помоћница градоначелника Љиљана Коковић.

– На крају смо још једне прелепе манифестације с богатим и разноврсним програмом, на којој деца имају могућност да бесплатно похађају различите радионице, да погледају филм или позоришну представу, одслушају концерт и на креативан и опуштен начин склопе нова познанства те спознају нове вештине – рекла је Љиљана Коковић. – Град Нови Сад ће наставити да подржава сличне манифестације усмерене на пружање културних и образовних садржаја за најмлађе.

По речима координаторке Александре Лукић, ове године је у „Распустилишту” учествовало 120 малишана, а током десет радних дана, од 25. децембра до 9. јануара, уприличено је више од стотину различитих садржаја из свих области културе и уметности за децу од четири до 14 година. Она је додала да се већ од 15. јануара наставља програм који се може пратити на сајту и „Фејсбук” страници „Распустилишта”.

– Следе „Лабораторија културе”, на којој ћемо се дружити с глумцима и писцима, радионице из екологије, здравља, глуме, спорта, али и ликовне радионице које професорка Љубица Танкосић држи целе године, а у току су такође припреме за летњи програм 2018. године.

„Распустилиште” је показало да није само место за дружење и креативно учење већ и за хуманост. Током овог зимског распуста, на иницијативу студенткиња педагогије Тање Станковић, Тамаре Полић и Ирине Брезнице, сакупљене су играчке за децу с Косова, које ће бити уручене 14. јануара.

С. Милачић

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести