ЗИМСКА ФАНТАЗИЈА У ДУНАВСКОМ ПАРКУ Отворена „Ледена шума”

Уз традиционални ватромет, добру забаву и позитивну енергију синоћ је у Дунавском парку четврту годину заредом отворена манифестација „Ледена шума”.
1
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Парк у центру града ће уз кривудаво ледено клизалиште на око 1.300 квадратних метара у наредних 45 дана бити центар зимске фантазије, у којој ће уживати љубитељи рекреације и спортова на леду. Лед су први испробали „Хаос аниматори”, који су својим светлуцавим и ватреним акробацијама на клизаљкама отворили манифестцију.

Након њих наступиле су и талентоване младе клизачице из клуба „Војводина” и хокејаши „НС Старса”. Најмлађи посетиоци „Ледене шуме” су посебно чекали наступ поп певачице Саре Јо, која је синоћ на великој бини извела неколико својих нумера. 

Манифестацију уз подршку Града организује Удружење грађана „Ледена шума”, из којег поручују да публику све до 19. јануара очекује богат програм.

Фото: Дневник/ С. Шушњевић

– И ове сезоне очекује нас прегршт добре забаве, хумора, уметности и свакако креативних ствари у „Леденој шуми”, која је већ прве ледене ноћи почела да светлуца, а сигурни смо да ћемо у том ритму наставити и до самог краја – казала је портпаролка манифестације Јелена Викторова, и додала да публику очекују тематске недеље, попут Седмице магије и светлости, те да ће већ наредна бити посвећена ОПЕНС-у. 


Цене клизања непромењене

Смене клизања су од данас распоређене у седам термина од по сат и по, и то у периоду од 9 до 21 час сваког дана. Улаз на клизалиште ће иначе бити бесплатан за децу до 12 година, и то у првој смени од 9 до 10.30 часова, а почетницима ће приликом првих корака на леду помагати искусни клизачи. Цене клизања у „Леденој шуми” исте су као и лане, тако да ће улазнице радним данима коштати 200 динара, а викендом 250.


Отварању је присуствовао и члан Градског већа за културу Далибор Рожић, који је рекао да та манифестација на најбољи начин приказује оно што они желе да презентују током зимских дана.

– „Ледена шума” ће улепшати предстојеће новогодишње празнике и овај зимски период и она је полигон за привлачење туриста, али и за промоцију старих заната, уметника, спортиста, и због тога је Град подржава – нагласио је Рожић у изјави за медије.

Фото: Танјуг/ Јарослав Пап

Синоћ је у Дунавском парку, који је окићен новогодишњим светиљкама и украсима, традиционално отворен и Снежни град, односно зимски базар, у којем посетиоци могу да пазаре војвођанске гастрономске специјалитете и зимске деликатесе, те се упознају с локалним уметницима и занатлијама.

Осим бесплатне школе клизања и групних посета за најмлађе, „Ледена шума” понудиће разноразне садржаје, попут концерата, наступа, уметничких перформанса и изложби, едукативне радионице за децу и одрасле, дечје анимације на леду и друго. Биће организоване и хуманитарне акције за најугроженију децу из Војводине и осталих делова Србије.

В. Бијелић

Фото: Танјуг/ Јарослав Пап
Фото: Дневник/ С. Шушњевић
Фото: Дневник/ С. Шушњевић
gapop
06.12.2019 • 21:37
šuma
gapop
06.12.2019 • 21:37
Mnogo lepo i za matorce i za klince
marjan
07.12.2019 • 09:13
program jako dobar iedina zamerka losa vidljivost programa od visoke ograde klizalista za sledecu godinu predlazem video bin tako da posetioci mogu lakse vide program
EUR/RSD 117.5133
Најновије вести