Зимске чаролије у Дунавском парку

Шеста по реду зимска манифестација „Ледена шума“ биће свечано отворена у петак, 17. децембра, у 18 часова, у Дунавском парку и трајаће до 16. јануара.
d
Фото: Dnevnik.rs

На програму отварања публици ће се својим умећем и спектакуларним наступима на леду представити „Хаос аниматори“, талентоване младе клизачице из Клизачког клуба „Војводина“ као и деца из Хокејашког клуба „НС старс“. На централној музичкој-сценској бини наступиће музички састав „Банда дрвена“, а атмосферу ће додатно употпунити и традиционални ватромет, којим се сваке сезоне обележава свечано отварање најдуже зимске манифестације у Србији.

Љубитељи клизања моћи ће да се опробају на модерном и лепо уређеном отвореном клизалишту, које се простире на 1.300 квадратних метара, где је посетиоцима омогућена забава и рекреација на леду и на температури до 15 степени Целзијуса. Прве вечери клизачи ће имати прилику да стану на лед од 19 и 21 час, када ће улаз за децу до 12 година бити бесплатан. Од суботе, 18. децембра, смене ће бити распоређене у седам термина који трају по сат и по, почевши од 9 часова, па све до 21 час. Посетиоци који немају клизаљке моћиће да их изнајме на посебним пунктовима у оквиру “Ледене шуме”.

Грађани ће наредних месец дана имати прилику да обиђу „Снежни град“, зимски базар и место добрих укуса, у оквиру кога ће бити представљена понуда локалних уметника, занатлија и новосадских произвођача хране, слаткиша и зимских деликатеса. Захваљујући подршци града Новог Сада, на овогодишњем програму манифестације биће заступљено мноштво разноврсних бесплатних саржаја, у оквиру којих ће бити афирмисано више од 50 локалних извођача.


Прослава Дечије нове године

Традиционални дочек Дечије нове године биће одржан 31. децембра у дневном термину. Уз бројна изненађења и градски карневал под маскама посетиоци у „Леденој шуми“ биће у прилици да пусте хиљаду балона дечјих жеља из Дунавског парка.


Посетиоци ће сваког викенда бити у прилици да уживају у уметничким перформансима, едукативним радионицма за децу и одрасле, анимацијама на леду, свиркама и ди-yеј наступима, те изложбама. У оквиру програма друштвене одговорности, током трајања „Ледене шуме“ биће организоване бројне хуманитарне акције, како би се у празничном периоду прикупио новац за најугроженију децу из Војводине и Србије. У сарадњи са удружењем „Тате Новосађани“ биће прикупљана средства и донације за лечење наших најмлађих суграђана који су оболели од церебралне парализе.

Сви програмски садржаји током трајања „Ледене шуме“ биће одржавани уз уважавање препорука и прописаних епидемиолошких мера које буду на снази. Радно време „Ледене шуме“, цене и сатнице клизања као и програм манифестације доступни су на сајту www.ledenasuma.rs.

С. Ковач

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести