Зимске манифестације маме туристе у Нови Сад

Туристичка организција Новог Сада (ТОНС) кренула је у велику медијску кампању на радио и телевизијским станицама и друштвеним мрежама под називом „Зимска фантазија у Новом Саду”, која је обухватила 17 дешавања током новембра и децембра.
Fijaker u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Dnevnik.rs

„Кампања обухвата многе догађаје који ће бити у Новом Саду током зимског периода, као и богат програм који смо припремили за најлуђу ноћ“, рекла је портпаролка ТОНС-а Данијела Јокановић. „Те манифестације су повезане с ласкавим титулама које ће 2019. и 2021. наш град понети, а задатак Туристичке организације јесте да га прикажемо у најлепшем празничном светлу, али и да привучемо што више туриста, како из других крајева Србије, тако и из региона.“

У току је други „Новосадски винтерфест”, који се одржава на главном градском тргу, где посетиоци имају прилику да дегустирају домаћу храну и пиће, те уживају у музичком програму, а изложени су и сувенири, као и новогодишњи украси. Осим тога, ускоро ће почети да ради клизалиште у Дунавском парку „Ледена шума”, у склопу ког ће бити организовани културно-уметнички програми.

У првој половини децембра одржаће се једна од најзначајнијих рок манифестација у граду - „НС концерт године”.„Захваљујући Концерту године, Нови Сад на једном месту окупља најпопуларније извођаче рок музике“,  рекла је Данијела Јокановић, и додала да је врло значајно што публика која посети ту манифестацију долази из свих крајева Србије и из региона.“

Као припрема за преузимање титуле Европске престонице културе 2021. организовани су бројни културни догађаји као што је  21. фестивал европског независног филма и Божићно-новогодишњи циклус концерата, који ће бити одржани у Синагоги, Градској кући и Српском народном позоришту.  По речима портпаролке ТОНС-а, Новосађани ће моћи да дочекају Нову годину на чак четири места у граду. На главном градском тргу наступаће Дарко Рундек, „Плави оркестар” и С.А.Р.С., у „Студију М” Радио Новог Сада љубитељи електронске музике уживаће уз најбоље домаће и стране извођаче, и то на две бине. На Тргу републике публику очекују концерти различитих жанрова, од тамбурице до yеза, а за најмлађе суграђане у Дунавском парку је организован дочек уз аниматоре, акробате и жонглере.

Грађани се о свим дешавањима и о смештајним капацитетима угоститељских објеката могу информисати на сајту туристичке организације града Новог Сада www.novisad.travel.       

С. Ковач

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести