"1од 5 милиона" прети неодлучнима - изласком на изборе

БЕОГРАД: Покрет "1 од 5 милиона" објавио је данас да ће и они изаћи на предстојеће изборе уколико Странка модерне Србије и Нова странка не прогласе бојкот, што је за Татјану Мацуру из СМС знак да Савез за Србију намерава да изађе на изборе "сакривен" иза своје омладине, односно тог Покрета, уз опаску да су изабрали "најглупљи" могући изговор.
1 od 5 miliona/Fonet/TV
Фото: Фонет/ТВ

Покрет се позива на "Споразум са народом", а Живковићевој странци и СМС је дао рок од седам дана да се придруже бојкоту.

Ако то не учине, наводи се у саопштењу Покрета, "1 од 5 милиона" ће такође учествовати на редовним пролећним изборима.

Овај "ултиматум" Татјана Мацура из СМС је протумачила на следећи начин:

"Савез за Србију излази на изборе - сакривен иза ''омладине Савеза за Србију''".

Ако им је био потребан изговор да изађу на изборе, изабрали су "најглупљи могући", оцењује Мацура.

"Мислим да једино коме би требало да се обрате омладинци из СзС-а јесу људи који су поверовали у ''активан бојкот'', након што су успешно саботирали грађанске протесте. Позив на покоравање - хвала лепо", навела је Мацура на твитеру.

Њен страначки колега Владимир Ђурић навео је да "омладина Савеза бојкот избора брани изласком на изборе".

"Боље да сте, уместо оваквог изговора за излазак на изборе, признали да је кампања бојкота од почетка била лажна и намењена подређивању свих у опозицији Савезу. Као и да ништа друго из споразума ни једна странка Савеза није са другима спровела, јер сте састанке прекинули давно", навео је Ђурић на Твитеру.

Додао је и да би било фер према грађанима да су излазак на изборе објављивали онда када су, како каже, "по београдским општинама регистровали удружења грађана".

"Немојте нама сваљивати вашу спознају да бојкот нема подршку. Знам да знате. Сви смо гледали иста истраживања. Ви такође", написао је Ђурић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести