АКЦИЈА,Еколоски устанак и Не давимо Београд на изборе у коалицији

БЕОГРАД: Отворена грађанска платформа АКЦИЈА, Еколошки устанак и Не давимо Београд званично су представили заједничку коалицију под називом "Морамо" са којом ће изаћи на изборе у априлу, а која ће промовисати, како су рекли лидери тих организација, зелене леве вредности.
referendum
Фото: Tanjug/ Zoran Žestić

Како је навео лидер ОГП АКЦИЈА и Заједно за Србију Небојша Зеленовић окупили су се око истих вредности са идејом да се на изборима победи, како каже, лоша власт, а од Србије начине место које ће бити добро место за живот.

" Радимо интензивно на томе да се у Србији појави нова политичка опција. Људи су свесни да живот који живимо не ваља, имају потребу да мењају. Грађане више неће понижавати, лагати", поручио је.

Објашњавајући назив коалиције "Морамо", Зеленовић каже да је то најчешћа реч коју су чули где год да су били, а коју користе борци за људска права и животну средину.

Он је изнео тврдње да су у нашој земљи разорене болнице, да школе не ваљају, да млади одлазе из земље јер, како тврди, живот овде није нормалан и не може да обезбеди перспективу и најавио кампању за коју је рекао да ће бити позитивна и у којој ће понудити решење.

"Морамо да ухватимо корак са ЕУ и Западом, морамо да им се прикључимо или ћемо остати место за прљаве технологије, јефтину радну снагу, колонија", рекао је он и додао да потребно направити договоре како се на одржив начин, без штете по околину, производи струја, људи греју.

У том смислу наводи да је потребно 24 милијарде евра да се изолују све куће и станови у Србији и додаје да је потребно направити у сваком месту по један пречистач отпадне воде.

Рекао је и да су нашим градовима потребна плућа, а селу партнери и обећао да би сваком пољопривредном домаћинству, уколико би били на власти, давали 200 евра по хектару и нафту упола цене.

Александар Јовановић Цхута казао је да је у коалицији са Зеленовићем јер је пристојан човек и како је рекао "Морамо да отерамо зло које је на власти јер морамо, друге нам нема" те додао да су осмислили смо како ће то да раде.

"Бићемо свуда где се људима отима ваздух, вода, земља", казао је Јовановић и додао да би волео да је вечерас 3. април након затварања бирачких места и да саопштава да је коалиција "Морамо" освојила 38 одсто на републичком нивоу и 60 одсто у Београду.

И Представник Не давимо Београд Добрица Веселиновић најавио је циљеве ове коалиције почињући са "Морамо".

"Морамо постићи више, заштити наше градове, уништити лоше пројекте. Тај наш осећај дели све више суграђана, забринути су због квалитета ваздуха, воде и земље. Имамо решења, знања и воље да и унутар институција променимо ствари", казао је Веселиновић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести