АКЦИЈЕ ДЕЛА ОПОЗИЦИЈЕ УГРОЖАВАЈУ БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ Наступ у Европском парламенту навијање да се грађани и држава казне

​​​​​​​СРБИЈА: Акције дела опозиције угрожавају будућност Србије. Својим наступом у Европском парламенту (ЕП), и давањем подршке усвајању текста Резолуције, део опозиционих партија јасно навија да се грађани Србије и држава казне и доведу на лош глас.
s
Фото: Youtube printscreen/ Al Jazeera Balkans

Конкретно, то је признао и професор на Правном факултету у Новом Саду, др Бојан Пајтић гостујући на Н1 – (текст Резолуције у Европском парламенту)… “доводи нас до ситуације да ће се и инвеститори либити да улажу у земљу која је на тако лошем гласу. Коначно, ова позорност коју смо … “.

Србија је од 2012. године, сваке године полако дизала ниво директних страних инвестиција. Током прошле године прилив директних страних инвестиција прешао је  4.5 милијарди евра, а у јануару ове године ДСИ износиле су  118 милиона евра изјавио је председник Србије Александар Вучић почетком фебрара месеца.

Запосленост у Србији од 2001. до 2012. године са 2.26 милиона спала на 1.8 милиона грађана, то јест, 2012. године, свега 1.8 милиона грађана Србије било је запослено. Данас је у Србији запослено 2.36 милиона грађана, што значи да је за десет година креирано више од 500.000 радних места, односно да је толико људи добило посао.

Фото: printscreen/ Vojvodina uživo -Razvojna agencija Srbije

Део опозиције, око коалиције Србија против насиља, коју подржава професор правног  факултета Пајтић, зна да ако се смање директне стране инвестиције, инвестиције из ЕУ и подршка преко пројеката ЕУ доводи и до незапослености, па самим тим и незадовољства грађана. С обзиром на то да не могу својим идејама, програмима и насилним акцијама да мотивишу грађане да промени власт, верују да ће стварањем негативне атмосфере и наратива око Србије успети да дестабилизују државу и доведу до насиља и немира.

Срећом, о ситуацији у држави одлучују грађани Србије, који су јасно у децембру рекли да не желе да Србија стане.

(Војводинауживо)

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести