Амбасада Србије у ЦГ обележиће Сретење 14. и 15. фебруара

ПОДГОРИЦА: Амбасада Србије у Црној Гори обележиће Сретње - Дан државности Републике Србије пригодним манифестацијама 14. и 15. фебруара, саопштено је данас из дипломатског представништва Србије у Подгорици.
topoviSretenje08_RHA
Фото: Dnevnik.rs

Према јанавама, сутра ће у Никшићком позоришту Хор Црквене Општине извести музичку нумеру "Востани Сербијо", а присутне ће поздравити амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић.Такође, биће изведена Моцартова опера за децу "Бастијен и Бастијена", концерт оперских арија и биће отворена изложба најлепших слика Србије.

Најављено је уручење финансијске помоћи за 10 социјално угрожених породица са више деце у Црној Гори.У суботу, 15. фебруара у подне у Крађорђевом парку у Подгорици биће одржан помен Карађорђу и свим устаницима, а служиће га митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Након тога је предвиђено полагање венаца на спомен обележје Карађорђу, уз интонирање химне "Боже правде", а у име Србије венац ће положити амбасадор Божовић.Венце ће положити и представници Српског националног савјета и других организација.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести