Трамп честитао Вучићу Дан државности

БЕОГРАД:  Председник САД Доналд Трамп честитао је председнику Србије и српском народу Дан државности, уз поруку да се радује још ближем партнерству две земље.
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Evan Vuči)

Личну честитку америчког председника Вучићу је данас уручио амбасадор САД у Србији Ентони Годфри, објављено је на Инстаграм профилу "Будућностсрбије".

"Поштовани председниче, амерички народ и ја лично упућујемо најтоплије честитке Вама и српском народу поводом прославе Дана државности, 15. фебруара", наводи се у Трамповој цеститки.

САД и Србија деле, пише председник САД, заједничку визију ваше земље, визију која је заснована на продубљивању регионалне сарадње, јачању демократских институција, мирном решавању разлика међу суседима и изградњи боље будућности за грађане Србије.

"Нормализација односа са Косовом треба да остане приоритет на путу европских интеграција Србије", наводи Трамп.

Председник САД такође поручује Вучићу:

"И убудуће се можете ослонити на подршку САД на путу остварења вашег циља – чланства у ЕУ, као и у напорима у спровођењу реформи које це бити неопходне како бисте до тог циља стигли", навео је председник САД.

Уз честитке и жеље за "радосну прославу Дана државности", Трамп је додао да се радује још ближем партнерству Србије и САД.

Србија обележава Дан државности 15. фебруара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести