АМБАСАДОР ЂУРИЋ О ПРИОРИТЕТИМА ДИПЛОМАТСКЕ МИСИЈЕ У САД: Приоритет у наредној години опстанак српског народа на КиМ

ВАШИНГТОН: Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је да ће и у 2024. години приоритет државе, када је реч о Косову и Метохији, бити очување опстанка српског народа и његове егзистенције, као најснажнијег чувара српских интереса.
2
Фото: Youtube/ Republika News

Он је за Косово онлајн рекао да је важно и да се управо из Америке настави притисак на владу Аљбина Куртија због непоштовања споразума, уз захтев за рационалним и мирним приступом решавању односа Београда и Приштине.

"Србија је суочена са бројим, деценијама гомиланим, изазовима на КиМ. Од приоритетног значаја је да сачувамо опстанак и егзистенцију - материјалну, безбедносну и сваку другу, нашег народа на КиМ, јер је он заправо најснажнији и највернији чувар српских интереса у јужној покрајини", рекао је Ђурић.

Подсећа да је Србија у веома тешким околностима, рата у окружењу и међународних турбуленција, поред екстремистичког режима у Приштини, наставила да им пружа подршку.

"Иако немам илузија да ће 2024. бити лака, из перспективе некога ко седи и посматра прилике из Вашингтона имам утисак да ћемо овде имати партнере за очување стабилности у региону, што само по себи има значај за нас. Поред различитих погледа на питање Косова и Метохије, које је за нас саставни део Србије а за њих независна држава, мислим да делимо заједнички интерес очувања стабилности", навео је Ђурић.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести