Амбасадор Руске федерације посетио Нови Сад

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Руске Федерације у Републици Србији Александра Боцан-Харченка у Градској кући.
1
Фото: Град Нови Сад

Градоначелник је захвалио амбасадору на свим активностима које Руска Федерација чини на пољу смањења последица пандемије, а посебно на помоћи у виду вакцина, које доприносе да се процес имунизације становништва у нашој земљи несметано одвија, саопштено је из Градске куће.

Двојица саговорника су изразила задовољство напретком сарадње две земље на свим пољима, од економије до културе, констатујући да пријатељство два народа никада није било снажније, а да се та чврста спона одражава и на локални ниво, односно да бенефите имају и локалне самоуправе.

Они су у том погледу разговарали и о перспективама економске сарадње, погодностима за инвестирање у Новом Саду, а осврнули су се и на титулу коју ће Нови Сад понети наредне године као центар европске културе и са тим у вези, на интензивирање културне сарадње Новог Сада са руским градовима.

На састанку је изражена спремност представника Града и Амбасаде да својим радом и залагањем допринесу наставку јачања сарадње Србије и Русије, посебно имајући у виду традиционално добре пријатељске односе и дубоке историјске, културне, језичке и верске блискости два народа.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести