Амбасадор Србије Владимир Божовић непожељан у Црној Гори

ПОДГОРИЦА: Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен је за персону нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору, саопштено је данас из црногорског Министарства спољних послова, пренеле су подгоричке Вијести.
vladimir bozovic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen
У саопштењу се као образложење наводи да је Божовић, како кажу, нелегалну и нелегитимну Подгоричку скупштину 1918. назвао “ослобођењем” и “слободном вољом” црногорског народа.
 
Тиме је још једном на "најдиректнији начин, омаловажио државу која му је дала дипломатско гостопримство", наводи се у саопштењу црногорског Министарства спољних послова.
 
Кнежевић: Последњи трзаји одлазећег режима у Црној Гори
 
ПОДГОРИЦА: Протеривање амбасадора Србије Вадимира Божовића из Црне Горе су "последњи трзаји антисрпске политике одлазећег режима", рекао је вечерас један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић.
 
"Наша слога биће пораз врагу!" поручио је Кнежевић поводом одлуке црногорског Министарства спољних послова да амбасадора Владимира Божовића прогласи непожељним и затражи да напусти Црну Гору, пренео је подгорички портал Борба.
 
 
Мандић: Протеривање степен очајања одлазеће власти у ЦГ
 
ПОДГОРИЦА: Председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта, Андрија Мандић, изјавио је вечерас да одлука о протеривању амбасадора Србије из Црне Горе показује "степен очајања у коме се налази одлазећи режим" Мила Ђукановића и Душка Марковића.
 
Мандић је изјавио Танјугу да је амбасадор Владимир Божовић јуче изрекао ону историјску истину којом се поноси српски народ у Црној Гори.
 
То, истиче Мандић, треба да му служи на част, јер да је нешто друго рекао, и то време и догађаје другачије оценио, замерио би му његов народ.
 
"Овакав однос одлазећег режима није само однос према Србији него првенствено према српском народу у Црној Гори. Управо су наши преци организовали Велику скупштину српског народа 1918. године и ујединили Црну Гору и Србију. То њима служи на част, а нама на понос", навео је Мандић.
 
Црногорско Министарство спољних послова саопштио је раније да је амбасадор Србије у Црној Гори проглашен персоном нон грата и да је од њега затражено да напусти земљу.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести