Aмфилохије: СПЦ против разграничења

БЕОГРАД: Српска православна црква (СПЦ) је против идеје о разграничењу Косова  јер би то значило одрицање од сопствене историје, а тај став подржава већина српског народа, политичких актера и интелектуалаца, изјавио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Ми још увек уопште ни не знамо шта то разграничење подразумева, истакао је Амфилохије у интервјуу руској агенцији ТАСС, који преноси портал Нова српска политичка мисао (НСПМ).

Он је напоменуо да је оно што је сигурно то да СПЦ не може да се одрекне свог места на Косову, свог историјског постојања, али и историјског постојања српског народа тамо.

Митрополит Амфилохије указао је да две трећине светског становништва није признало независност Косова.

Надамо се да ће нам сви они помоћи, да ће уз нас бити и оне европске земље које нису подржале Косово, упркос притисцима САД. Надамо се да ће се питање Косова вратити у оквире међународног права, резолуција Савета безбедности УН и свих међународних правила о питањима граница, рекао је он.

Српски народ, већина политичких актера и интелектуалаца подржава позицију СПЦ о Косову и против је идеје о разграничењу са Албанцима, поручио је Амфилохије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести