Антонијевић: Биће последица по Приштину ако одбију спровођење ЗСО

БЕОГРАД: Правник Милан Антонијевић изјавио је данас  да ће бити последица по Приштину ако одбију да спроведу све оно што је потписано Бриселским споразумом, пре свега формирање Заједнице српских општина.
milan antonijevic mc.rs
Фото: mc.rs

Антонијевић каже да је ЗСО статут који гарантује права и штити безбедност, од здравства преко других социјалних питања, културне баштине и српске православне цркве, и додаје да су ово све питања која се морају наћи на столу на предстојећем састанку у Охриду.

"Ескобар потврђује све оно што је био јасан став САД, а то је део који се тиче и ЗСО и даљег тока ореговора Србије и Косова и неопходности решавања свих питања у краћем временском периоду јер нико ко живи данас на Косову не заслужује да се на такав начин криза развлачи, да немате извесну будућност, да се економске прилике пропуштају. То је оно што Вашингтон јасно говори и Београду и Пришртини, много више Приштини због неких обавеза који стоје пред њима" истакао је он за Танјуг.

Говорећи о изјави министра привреде Радета Басте да би министри у Влади требало да се изјасне о увођењу санкција Русији, Антонијевић каже да је то само једна могућност да неко унутар Владе говори о мерама које морају да се предузму.

"Ако се објективно гледа рат у Украјини и ако се схвати да је народ дуже од годину дана под бомбама и под разнима нападима, Србија мора да има јасан став о томе", рекао је Антонијевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести