Аустријски пољопривредници: Војводина не треба да се плаши ЕУ конкуренције

НОВИ САД: Делегација Клуба аустријских пољопривредника, који се налазе у студијској посети Србији и Војводини, у организацији Амбасаде Аустрије у Београду, боравила је у Покрајинској влади.
pokrajina austrija
Фото: vojvodina.gov.rs

Делегацију пољопривредника из Аустрије, коју је предводио Кристајен Бравенц, аташе Савезног министарства одрживости и туризма при Амбасади Аустрије у Београду, примили су заменик покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Роберт Отот и помоћници Владислав Крсмановић и Младен Петковић, који су их упознали с аграрном политиком и подстицајним мерама Покрајинског секретаријата.

Клуб аустријских пољопривредника, с традицијом дугом 125 година једно је од најстаријих удружења у Аустрији у тој области. Данашњи чланови Клуба се убрајају у крупне пољопривредника, који су власници и менаџери својих поседа.

Клуб броји преко 200 чланова, који су својеврсни посредници између науке и праксе и представља место окупљања припадника из свих области пољопривреде и шумарства.
Фото: vojvodina.gov.rs

У разговору, у коме је било речи и о савременим трендовима у пољопривривреди као што су производња органске хране и примена обновљивих извора енергије, аустријски пољопривредници су изнели да су из ове посете понели позитивна искуства о пољопривреди у Војводини и поручили да пољопривредници не треба да се плаше конкуренције у ЕУ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести