Бандић у Београду: Окренути се будућности и поравнати ровове прошлости

БЕОГРАД: Загреба Милан Бандић поручио је данас да воли Београд и да би било добро за односе Хрватске и Србије да се обе стране клоне да буду велики Хрвати и велики Срби, већ само да буду велики људи.
Milan bandic tanjug
Фото: Tanjug

Бандић је, после састанка са патријархом Иринејем, казао да, када се срећете са једним ауторитетом какав је први човек Српске православне цркве, онда треба слушати, а мање говорити, и још мање преносити медијима.

Рекао је да је са патријархом разговарао о односу међу добрим људима, и да су констатовали да с једне и друге стране треба да се што више окренемо будућости и поравнамо ровове прошлости, као и да будемо сви бољи људи.

Упитан за однос према Београду, Бандић је казао да воли да дође у Београд, јер се, када дође на Теразије или у Кнез Михаилову, осећао као да је на Јелачић плацу.

„Где год да дођем на простор бивше Југославије осећам се као код куће“, подвукао је он.

Фото: Tanjug

Објаснио је да са новим градоначелником Београда Зораном Радојичићем жели да се упозна и разговара о проблемима, пројектима, управљању јавним пословима.

„Ја сам 19 година на челу града Загреба, а Зоран Радојичић је на чело Београда изабран пре две недеље. Желим му честитати и изразити добру веру у сарадњу, као што сам је имао са Синишом Малим, Драганом Ђиласом и свим претходним градоначелницима“, казао је Бандић.

Додао је да често долази у Београд, јер у њему има пар пријатељица.

„Волим Београд, јер Београд зна живети, а ја волим живот“, казао је Бандић.

Најавио је да вечерас иде на сваду сину свог пријатеља Бобе Живојиновића.

Изразио је жаљење што неће моћи да прати утакмицу репрезентације Хрватске на Светском првенству против Аргентине, нагласивши да данас има друге приоритете, али да ће крајичком ока пратити резултат преко интернета.

„Навијајмо данас за Хрватску, а сутра за Србију. Дабогда се срели у финалу“, поручио је Бандић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести