Басара: Опозицији не може да помогне ни Бог, а не Тадић

БЕОГРАД: Српску опозицију не може ни Бог да уједини, а поготову не Борис Тадић, каже књижевник Светислав Басара и додаје да мора да постоји нека идеја око чега би се било ко или било шта ујединило, а да он не види да Борис Тадић уопште има идеју, као ни они које је позвао у уједињење.
svetislav basara, youtube printscreen
Фото: Svetislav Basara, foto: Youtube printscreen

Басара је то рекао за ТВ Нова поводом најављених разговора опозиције на које је позвао председник СДС Борис Тадић.
Басара каже да оно што недостаје није ново лице, већ нова политика, а чак не ни нова, већ ефикасна, која ће бити квалитативно различита од политике Александра Вучића.

Тадић није изгубио од Николића, него је извојевао победу Николића. Он је под разноразним утицајима или из лењости лепо вратио токове стварности под окриље популизма. Он је радио исто што и Вучић, само на један финији начин, сматра Басара.

На питање да ли у Србији може да се примени тзв. "црногорски модел", Басара одговара да је то само још један од апсурда.

Тако смо видели жуте прслуке у Француској, па је кренула идеја оних протеста, несувислих иначе. Непрестано имитирање, рекао је Басара.

Он је истакао да се Дритан Абазовић и Алекса Бечић нису појавили сад на изборима, већ смо ми чули за њих сад кад су победили.

Они нису никаква нова лица, релативно јесу млади, али нису ништа ново и за разлику од ових овде имају политику. И различита је од оне која је била владајућа, рекао је Басара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести