Бечић: Скандалозна острашћеност такозваних слободних медија

Поводом насловне стране новог НИН-а огласио се и председник скупштонског Одбора за контролу служби безбедности и функционер СНС-а Игор Бечић.
Igor Bečić Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

- Имао сам прилику да видим сутрашњу насловну страну НИН-а, а имао сам прилику и да се упознам са немуштим оправдањем главног и одговорног уредника овог некад угледног недељника, који све више подсећа на обичан таблоид. Нажалост, морам да кажем да ми је заиста тешко да прихватим њихово оправдање за стављање ове фотографије на насловну страну баш у овом моменту. И да, тренутак објављивања фотографије јесте битан и свакако шаље јасну поруку, а овакав потез је за мене као човека скандалозан и узнемиравајући. И да, ова насловна страна јесте, најблаже речено, позив на линч, ако не и на нешто много горе - истакао је Бечић.

Према његовим речима, „острашћеност тзв. слободних медија према председнику Вучићу, свему што он уради, извргавање руглу његовог здравственог стања, константни напади на његову породицу и најближе сараднике јесу скандалозан и непримерен показатељ слабости опозиције која вешто користи ове медије.

- Страшно је и што ће сад тај недељник да се позива на медијске слободе, јер за њих слобода представља и прикривену претњу по људски живот. Али они су слободни медиј и њихове речи су свете и њима се не сме приговорити. Чини ми се да слобода подразумева да не угрожавате други људски зивот, или се ја варам. Мислим да је крајње време да се опозиција на челу са Ђиласом, Обрадовићем и Јеремићем дозове памети и схвати да пропагирање насиља и криминала никоме добро није донело - поручио је Бечић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести