Бечић: Србија не сме поново да буде талац мафије

БЕОГРАД: Србија не сме поново да буде талац мафије и тајкуна као што је била пре 2012. године, изјавио је данас председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић и додао да је крајње време да државни органи подрже председника Србије Александра Вучића у бескомпромисној борби против организованог криминала.
с
Фото: Youtube Printscreen

Поводом медијских написа о томе да је Вељко Беливук, вођа организоване криминалне групе, на саслушању говорио о свом наводном односу са председником Србије и другим људима из СНС, Бечић је рекао да је више пута наглашавао да државни органи морају да раде свој посао и закон примењују једнако према свима.

"То што неко себе назива независним медијем или ''листом против мафије'' не значи да није криминалац или рекеташ. Председник је више пута јавно рекао о каквом новинарском муљу је реч и да ти људи преживљавају уцењујући. И шта је предузето? Ништа. По ко зна који пут они директно угрожавају безбедност председника дрзаве, а све под паролом независног новинарства", навео је Бечић у саопштењу.

Истакао је да је крајње време да без изузетка државни органи подрже Вучића у бескомпромисној борби против организованог криминала, да нема заштићених, па макар они били и независни новинари, полицајци у униформи или политичари.

"И највећи криминалци који су брутално касапили људе могу да се бране како желе, то је легитимно, али оно што је овде запањујуће, то је улога адвоката у целој причи", рекао је Бечић.

Како је рекао, у овом случају постоје докази да адвокат учествује у креирању лажног сведочења и да то подржава.

"Упозоравали смо више пута и указивали на ту мафијаску хоботницу и спрегу криминалаца, мафијаских адвоката, разних службеника и функционера. Ево сада и јавност може да се увери у то. Они не презају ни од чега. Њихов циљ је само да уклоне председника Вучића, јер су убеђени да је то једини начин да врате утицај на власт и наставе да пљачкају Србију", навео је Бечић.

Додао је да ће у наредним данима јавност Србије бити шокирана величином и бруталношћу завере против председника и додао да ће, како истрага буде напредовала, грађани бити све изненађенији ко је све у ову заверу уплетен.

"На држави је да не посустане у борби против мафије", закључио је Бечић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести