Бечић: Србија показује да је озбиљна држава

БЕОГРАД: Председник одбора за контролу служби безбедности Игор Бечић изјавио је данас да Србија показује да је озбиљна држава и да је државни врх на челу са председником Александром Вучићем решен да се до краја обрачуна са организованим криминалом.
Igor Bečić Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

"Борба против организованог криминала и првенствено Беливуковог клана мора бити беспоштедна, без обзира до кога ће истрага да нас доведе. Ово је случај у ком се мора доћи до самог врха мафије и до сваког појединца из државних структура који је стајао иза те организације и сарађивао са њом на било који начин" навео је Бечић у саопштењу.

Истиче да починиоци морају одговарати за сва кривична дела која су починили, нарочито за монструозна убиства која су нормалном човеку незамислива.

"Посебно се мора до краја расветлити и процесуирати незаконито прислушкивање председника Вучића и чланова његове породице. То је озбиљан случај угрожавања безбедности председника који не сме остати до краја нерасветљен. Нама у том случају јесте битан појединац који је притиснуо тастер, али много нам је битније да дођемо до налогодаваца", рекао је Бечић.

"Можда ћемо у тој истрази доћи до појединих државних функционера и високих функционера наше странке, али то не сме бити препрека да се овај случај до краја истражи и да сви одговорни буду изведени пред лице правде", казао је он.

Борба против мафије, наводи Бечић, није политичко, већ је питање националне безбедности, и морамо дати и лични допринос да потпуно очистимо делове безбедносног сектора од појединаца који су сарађивали са мафијом и били логистика у завери и покушају преврата и на крају и физичке елиминације председника Вучића.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести