Бела кућа: Састанак 4. Септембра, теме економске

ВАШИНГТОН: Председник Србије Александар Вучић и косовски премијер Авдулах Хоти позвани су у Вашингтон 4. септембра, потврђено је Танјугу у Белој кући.
bela kuca, pixabay
Фото: pixabay.com

У Вашингтону ће се разговарати о економији, јер САД су уверене да су те теме први корак у унапређењу мировног процеса, рекао је за Танјуг портпарол америчког Националног савета за безбедност Џон Улиот (John Ullyot).

"Саветник за Националну безбедност Роберт О'Брајан позвао је лидере Србије и Косова у Вашингтон 4. септембра. Разговори првобитно планирани за 2. септембар одложени су за два дана из разлога везаних са распоред", навео је Улиот.

Он је додао да САД ишчекују те важне разговоре са председником Вучићем и премијером Хотијем.

"Верујемо да је напредак у економским питањима, укључујућу отварање нових радних места, запошлавање и убрзање економског раста, први корак у унапређењу мировног процеса", рекао је Улиот.

На питање Танјуга да ли постоји могућност, како су најавили неки медији, да се председник САД Доналд Трамп укључи у разговоре, и да је управо због те могућности састанак померен на 4. септембар, из Беле куће није одговорено.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести