БГ: Затварају се пијаце, скраћено радно време продавница

БЕОГРАД: Једна од нових мера које ће град Београд увести у складу са одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације је затварање свих пијаца које су до сада радиле три дана у седмици
beogradski pobednik
Фото: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Циљ је смањивање контаката и спречавања ширења вируса, изјавио је председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

Никодијевић је за ТВ Прва прецизирао да има довољно свежег воћа и поврћа у маркетима и нагласио да грађани неће бити оштећени, саопштила је Градска управа.

Он је додао да је једна од нових мера и додатно скраћење рада продавница викендом, које ће радити до 13 часова, због полицијског часа који суботом и недељом почиње од 15 сати.

Никодијевић је најавио и да ће се од сутра кренути са дезинфекцијом међублоковских површина, те да ће се сва механизација која се до сада користила за третирање комараца у летњем периоду, искористити за дезинфекцију, додаје се у саопштењу.

Како је нагласио, Завод за биоциде и даље третира све најважније установе, здравствене станице и социјалне службе, а ЈКП “Градска чистоћа” јавне површине.

Председник градског парламента је најавио да ће родитељи до 15. маја моћи искључиво онлајн да пријаве децу у вртиће и истакао да је апликација једноставна, а да за сваку нејасноћу грађани могу да позову Секретаријат за образовање и дечју заштиту.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести