БиХ: Нота Београду због високе казне за ратни злочин

САРАЈЕВО: Министарка спољних послова БиХ Бисера Турковић упутила је Београду протестну ноту због пресуде којом је бивши командант тзв. Армије БиХ Хусеин Мујановић осуђен на 10 година затвора за ратни злочин почињен над Србима.
federacija bih
Фото: pixabay.com
Турковићева је, како преноси сарајевски портал Клиx, тим поводом писала и високим европским званичницима Жозепу Борелу и Оливеру Вархеију.
 
Турковићева је, наводи се, незадовољна због, како тврди, непоштовања које Србија исказује и крши све раније постигнуте уговоре који третирају питање судских процеса ратних злочина.
 
Тврди, такође, да је таква политка Србије у супротности са Повељом Уједињених нација.
 
А у писму високим европским званичницима, шефица дипломатије БиХ, од њих тражи да, како наводи, “схвате озбиљност ситуације и њен потенцијални негативни утицај на стабилност”.
 
Она је позвала званичнике ЕУ да искористе, како наводи, свој ауторитет и позову на осуду свих фактора који могу дестабилизовати односе држава бивше СФРЈ.
 
Мујановић је у Београду осуђен на 10 година затвора за ратни злочин над Србима који су се налазили у ратном затвору у Храсници код Сарајева.
 
Тужилаштво је тражило да Мујановић буде осуђен на 15 година затвора.
Славиша
07.07.2020 • 15:07
Види види,молим те,значи Српске жртве не вреде 10 год робије,а измишљене муслиманске жртве вреде на стотине година.И шта има министарство спољних послова да се меша у судске процесе,зар то није мешање у правосудне органе и њихов посао?
nedim
07.07.2020 • 19:19
ovde se miješaju babe i žabe i pored toliki žrtava koje je naneseno jednom narodu u samoodbrabenom ratu; ne trba da se čudimo ovoj koroni što sad hara
Brana
07.07.2020 • 21:57
Dodati mu za svaku zrtvu po 10 godina i onda bi bilo sramno a ne samo 10!Kakav smo mi autošovinisticki narod!Ne bi me čudilo i ovu presudu da poniste na jeda telefonski poziv nekog pajaca iz Eu....eeee Srbijo nikada ti neće krenuti dok ne počnes da cenis svoje žrtve i svoje heroje!Niko ih nema koliko mi a svi se drugi ponose i busaju u grudi,najčešće bez razloga a nas potcenjuju svi jer smo glup narod koji sve dozvolhava,sadomazohisti najgore vrste...
EUR/RSD 117.5934
Најновије вести