Билчик: Договор о изборима најраније на лето

БЕОГРАД: Шеф посредничког тима за унутрашњи дијалог и известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик изјавио је да се нада да ће се финална фаза међустраначког дијалога, у покушају постизања договора, одржати на лето или почетком јесени, што је важно да би било времена да што пре почне кампања за нове изборе.
vladimir bilcik, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen
Он је у интервјуу Вечерњим новостима рекао да су тренутно у припреми бројни билатерални састанци који ће се због пандемије и органичења путовања одржавати видео везом, као и да се нада да ће почети следећег месеца после Ускрса.
Билчик је поновио да је међупартијски дијалог један од кључних приоритета у напретку Србије ка ЕУ.
"Верујем да сви политичари у Србији овај дијалог узимају за озбиљно. Надам се да ће га сви они који нису учествовали на претходним изборима, озбиљно схватити као могућност да се активно укључе у српску политику, а једини начин за то је кроз демократске институције.Такође, они који су у власти, влада и скупштина имају одговорност за побољшање ситуације за политичко надметање у Србији", навео је Билчик.
Он додаје да је остало доста тога из прве фазе дијалога да се уради јер, како каже, жели да дође до истинских промена.
"Најважнији кораци су већ предузети, а то је пуни ангажман председника Скупштине. Скупштина је кључна институција и она је наш главни партнер. Сада смо спремни да започнемо рад са свим саговорницима у Србији и пронађемо најбољи начин да напредујемо", рекао је Билчик.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести