Билчик: Пандемија утицала на проширење ЕУ

ПОДГОРИЦА: Шеф делегације Европског парламента за Црну Гору Владимир Билчик, изјавио је да је прошла година била тешка за све у Европи и да је пандемија утицала на проширење ЕУ.
evropska unija pixabay
Фото: pixabay.com

"Као члан Европског парламента већ више од годину не могу да путујем на Западни Балкан. И било ми је јако жао због наставка ''неодлучивања'' о отварању приступних преговора са Северном Македонијом и Албанијом", рекао је Билчик за подгоричку Побједу.

Најавио је да би следећег месеца министри спољних послова ЕУ, заједно са Жозепом Борелом, требало да имају тешку расправу о проширењу на Западни Балкан.

Говорећи о Црној Гори, он је казао да би ова година могла да буде важна за ту земљу да докаже своју одлучност у кретању напред на европском дневном реду.

"Пре неколико дана потпредседник владе Дритан Абазовић уверавао нас је у Бриселу да су проевропске реформе кључни приоритети за Црну Гору. Сада је важно да се политичке речи претворе у убедљиву политичку акцију. Одлучујуће домаће реформе могу се спровести само из Подгорице", рекао је Билчик.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести