Билчик: Посредници ЕП не долазе у Београд са готовим решењима

СТРАЗБУР: Известилац Европског парламента за Србију, Владимир Билчик, каже да ће посредници Европског парламета у петак и суботу у Београду одржати прве физичке састанке у оквиру Друге фазе Међустраначког дијалога о изборним условима у Србији.
vladimir bilcik, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

”Ово је прва мисија коју Европски парламент спороводи после отварања након рестрикација путовања уведених због пандемије. Сви схватамо да је крајње време да дођемо у Београд. Покренули смо другу фазу дијалога у марту путем интернет консултација и имамо врло добар преглед ситуације”, поручио је Билчик пред долазак у Београд.

Он је казао да је задоваљан преданошћу коју су сви саговорници до сада показали преме дијалогу и додаје да такву посвећеност очекује и на терену.

”Очекујем да створимо простор у којој ће различити политички чиниоци у Србији, са различитим политичким ставовима, моћи да раде заједно на основним питањима која се односе на побољшање услова за политичко такмичење пред предстојеће изборе у Србији”, наводи Биллчик.

Очекује и да се сви обавежу, а посебно поревропске снаге, да ће учествати на следећим изборима.

”То је кључно за напредак европске перспектие Србије у наредним месецима”, оценио је известилац ЕП за Србију.

Билчик поручује да посредници Европског парлемента не долазе у Београд са ”спемним решењима” већ да су она у ”рукама српских политичара”.

”Ми смо ту да поштено посредујемо и створимо простор за боље поверење и способност свих политичких чинилаца да се међусобно чују”, закључује Билчик.

Он се нада добрим резлтатима прве посете и најављује наставак разговора за септембар.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести