Бјорнстад: Норвешка помаже равномерном развоју Србије

АЛЕКСИНАЦ:  Норвешка жели да помогне Србији да се равномерно развија у свим регијама, рекао је данас амбасадор Норвешке у Србији Арне Санаес Бјорнстад у Алексинцу где је предсатвљен пројекат ‘’Норвешка за вас - Србија’’.
Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanaes Bjornstad  Foto: Tanjug/ D. Kujundžić
Фото: Амбасадор Норвешке у Србији Арне Санаес Бјорнстад  Фото: Танјуг/ Д. Кујунџић

У оквиру овог пројекта ће бити пружена подршка развоју 91 локалне самоуправе у Србији које спадају у категорије трећег и четвртог степена развијености.

"Ми већ 20 година радимо на пројектима у Србији, а колико сам видео у последње три године реформе у Србији се успешно спроводе, али неки делови заостају у томе и то је изазов за нас", рекао је Бјорнстад.

Истакао је да је циљ пројекта ‘’Норвешка за вас - Србија’’да се помогне у смањењу незапослености, да се отворе радна места за рањиве групе као што су жене, да се повећавају улагања у мање заједнице и обнове кулурноистоиријски локалитети како би се привукли туристи.

"Очекеујемо да чујемо добре идеје локалних самоуправа и како норвешка средства могу да буду вама на користит’’, поручио је амбашадор на скупу у Алексицнцу којем су присуствовали представници општина из целе Србије.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести