Богосављевић: ПОДРШКА странкама на власти 55 до 56 одсто

БЕОГРАД: Проф. др Срђан Богосављевић, оснивач и дугогодишњи директор, а сада саветник у Ипсос Стратеџик Маркетинг изјавио је данас да је бирачко тело у Србији прилично стабилно.
TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ
Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Богосављевић је за ТВ Прва рекао да у случају максималне излазности странке власти стоје стабилно на око 55 до 56 одсто подршке, плус минус три одсто.

Према његовим речима, странке антивучићевске и проевропске странке су негде на око 22-23 одсто подршке бирача, плус минус 2 одсто, док су антивучићевске и антиевропске странке испод 20 одсто подршке на отприлике 18 одсто плус минус 2 одсто, али уз претпоставку о максималној излазности".

Према његовим речима, постоји велика заблуда да имамо велики резервоар у неопредељенима. Богосављевић истиче да то немамо.

"Истина је да је око 6,5 милиона људи у бирачком списку. Међутим свако зна неке људе који живе у иностранству, који имају тамо документе са адресама тамо, а документе у Србији са адресама у Србији. Кад би имали у својим документима у иностранству адресе у Србији, они би лако могли да оставре своје гласачко право у иностранству, овако је то компликовано и они су позвани овде да бирају. Нема тачних података, али тих људи има негде око 1,5 милиона, плус минус 100.000.

Према речима Богосављевића, када се то погледа, излазност у Србији је стално висока.

Протести који се одржавају у Србији не види се да су у бројевима утицали значајно, није неко ко је био за власт постао симпатизер опозиције, ти блокови су стабилни, али су велика преливања у блоку провевроипски антивучећевим гласачима, они врло лако мењају странке, рекао је Богосављевић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести